Hoe vind je het beste autoleasebedrijf

Als je tegenwoordig de tv of radio aandoet, wordt je bijna doodgegooid met alle reclame over autolease. Niet verwonderlijk eigenlijk als je bedenkt welke voordelen autolease allemaal heeft. Er zijn daarom een heleboel autoleasebedrijven te vinden, maar helaas zijn ze niet allemaal betrouwbaar. Voor je in zee gaat met zo een bedrijf, is het daarom aangeraden, wat vooronderzoek te doen. We helpen je alvast met enkele tips om de top lease bedrijven te vinden.

Tip 1: Kijk uit naar erkende bedrijven

De grootste fout die je zou kunnen maken, is om zaken te doen met een bedrijf die niet erkend is door de instanties in Nederland. Een erkend bedrijf geeft je de zekerheid dat ze de kennis en ervaring hebben om je de juiste deal te leveren. Ook hoef je niet bang te zijn dat je onaangenaam verrast wordt door fouten van een niet erkend bedrijf, die zijn zaken niet op orde heeft.

Tip 2: Bedrijven met ervaring

Een andere handige tip is om te zoeken naar bedrijven die tenminste 3 – 5 jaren ervaring hebben. We zeggen niet dat startende ondernemers geen kans moeten krijgen, maar autolease is toch een behoorlijke investering en bedrijven met jaren ervaring, hebben hun periode van falen in feite al doorlopen en zijn financieel stabiel. Minder kans dat het dus misloopt met je leasecontract.

Tip 3: Realistische leasebedragen

Om zoveel mogelijk klanten aan te trekken en de concurrentie voor te zijn, komen leasebedrijven vaak met spotgoedkope leasebedragen. Dit is natuurlijk voordelig voor jouw als klant, maar voor je valt voor deze prijzen, moet je eerst nagaan hoe realistisch zo een bedrag wel is. Zit er transparatie erin, weet je hoe men is gekomen tot het bedrag? Dit is belangrijk, zodat je achteraf niet met extra kosten komt te zitten.

Tot slot

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop je tot de betere leasebedrijven kan komen, maar met deze tips krijg je alvast een selectie van de meest betrouwbare bedrijven, waar je zeker een leasecontract kan afsluiten.