Hoe verkoop je je sloopauto snel

Een sloopauto die thuis staat, neemt behoorlijk wat ruimte in beslag en zal je van tijd tot tijd ook wat kosten aan schoonmaak en onderhoud. Dit alles hoeft eigenlijk niet als je de auto verkoopt. En in tegenstelling tot wat mensen denken, kun je, afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert, toch wat verdienen aan een sloopauto. Maar hoe gaat dat nu, een sloopauto snel verkopen? We geven hier enkele tips.

Tip 1: Zorg ervoor dat de papieren in orde zijn

Een vergissing die vaker gemaakt word, is dat omdat een sloopauto toch niet meer zal rijden, dingen als overschrijving eigenlijk niet hoeven. Dit klopt helemaal niet, omdat de auto volgens de database van de RDW nog steeds op jouw naam staat. Mocht er na de verkoop wat gebeuren en heeft er geen overschrijving plaatsgevonden, dan is er grote kans dat de kosten voor jouw rekening komen te staan, ook al heb je er niets mee te maken. Om deze ellende te voorkomen, is het goed alle papieren gereed te houden, ook al verkoop je de auto aan een sloperij. Erkende sloperijen zullen je makkelijker kunnen helpen aan overschrijving en vrijwaring.

Tip 2: Bepaal vooraf de prijs

Ook bij de verkoop van een sloopauto, gaat men proberen de prijs omlaag te krijgen en in de meeste gevallen gebeurd dit ook. Maar om te voorkomen dat je veel minder krijgt, dan de auto werkelijk waard is, is het goed van tevoren na te gaan welke waarde de auto heeft. Is de auto nog rijdbaar, welke onderdelen werken nog, wat is de waarde van deze onderdelen, enz. Je doet er ook goed aan om rond te vragen naar de waarde van die onderdelen. Dit kan online maar ook bij sloperijen.

Tip 3: Rijd de sloopauto zelf naar de koper

Dit is natuurlijk niet bij elke sloopauto mogelijk, maar wanneer je auto het nog doet, dan kun je ervoor kiezen de auto zelf naar de koper of sloperij te rijden. Een sloperij zal je waarschijnlijk zeggen dat ze je sloopauto gratis zullen ophalen, maar ze moeten wel uitgeven aan een takelwagen en dit ga je merken aan de opkoopprijs. Wil je dus wat meer verdienen, rijd de auto dan zelf naar de koper.

Tot slot

Om te voorkomen dat een sloopauto je onnodig veel bergruimte en onderhoud kost, is het het beste de auto te verkopen en met onze tips zorg je ervoor dat er zich vandaag nog een koper aandient.