Aanbevolen auto’s en parts voor fanatieke cartuners

Hier zijn de beste auto’s om te tunen om hun snelheid en prestaties te verbeteren.

Ford Mustang Tuning

Een auto tunen is het verlangen van elke snelheidsliefhebber. Als je zin hebt om je acceleratie op te pompen en hogere snelheden te halen met je rit, dan is het tunen van je auto de beste optie. Het houdt in dat je de motorprestaties opvoert en de rijeigenschappen verbetert, wat weer hogere snelheden bevordert.

Sommige auto’s zijn niet geschikt voor tuning, want je haalt er gewoon niet veel meer uit. Er zijn echter enkele tuner auto’s, zoals de Ford Mustang en de Acura NSX, die er helemaal voor zijn om snelheidsduivels te worden.

Hier zijn de beste auto’s om te tunen om hun snelheid en prestaties te verbeteren.

Ford Mustang

Het tijdperk van de Ford Mustang heeft een aantal immense modellen op de markt gebracht, die de ideale auto zijn om te tunen. Hoewel het 21e eeuwse GT model tot 300-pk uit zijn aluminium blok 4.6-liter SOHC 3-kleppen Modular V8 motor kan halen, is hij tot veel meer in staat.

Het is algemeen bekend dat een goede tuning van een Mustang het vermogen driemaal zo hoog kan maken als het standaard aanbod, wat betekent dat hij mogelijk maar liefst 1.000-pk kan bereiken.

Nissan Silvia

Een auto met achterwielaandrijving en voorin geplaatste motor als de Nissan Silvia is perfect voor tuning. Hoewel de Silvia al een topsnelheid van 125 mph uit zijn turbogeladen 1.8-liter V8 Inline 4 benzinemotor perst, kan hij met de juiste afstelling zeker meer geven dan dat.

De sportcoupé beschikt over het Nissan S platform, dat tot 2002 op alle grote markten verkrijgbaar was. Het was de ideale opstelling voor klanten om te tunen en zo de prestaties van de auto te verbeteren. Omdat het een vrij betaalbare auto was, was hij perfect om op te pakken en te tweaken zonder veel geld in te leveren. Het was een leuke sportwagen om mee over de weg te zwiepen nadat hij beter afgesteld en sneller gemaakt was.

Tip: Racegaas online kopen? ABS of Aluminium

Acura RSX

Acura’s RSX is een fijne auto om te tunen. Hij behoort tot de beste om te tunen dankzij zijn 160-pk intelligente VTEC K20A3 motor. Dit kan al brandstof op het vuur gooien voor straatvaardige bestuurders, vooral voor degenen die een modernere kijk willen op Honda’s beroemde auto, de Integra. Niettemin is het mogelijk de prestaties van de RSX met een mijl te verbeteren.

Het is een veel voorkomende auto die eigenaars graag tunen om zijn prestaties te maximaliseren en van deze compacte auto iets veel sportievers te maken.

Mazda RX-7

Over auto’s veel sportiever maken dan ze oorspronkelijk komen gesproken, ook de Mazda RX-7 is een fijne auto om te tunen. Aanpassingen kunnen mild tot extreem zijn, dankzij zijn gemakkelijk aan te passen mogelijkheden. Niet alle Mazda’s bieden zo’n gemakkelijke aanpasbaarheid. De RX-7 was dat echter wel.

Elke auto die een voormotor en toch achterwielaandrijving biedt, is de ideale auto om te tunen. Deze opzet en dit platform maken het mogelijk dat modifiers met de motor kunnen spelen zonder de aandrijving in de war te sturen. Deze auto levert al 273 pk, maar kan met een geweldige afstemmingsaanpassing tot veel meer in staat zijn.

De Eagle Talon werd geproduceerd voor de modeljaren 1990 tot 1998. De teams bouwden de Eagle Talon uit met een 1.8-liter motor die maximaal 98-pk kon bieden. Fans zagen dat de Eagle Talon veel te bieden had met de juiste modificatie, zeker als die van de hand van Chevrolet kwam. Chevrolet is een fabrikant die weet wat hij doet als het op vermogen en prestaties aankomt. Vandaar dat modificaties volop afstemmingen zagen die het vermogen van de Eagle Talon konden opvoeren.

Het 3 Serie E46 model van de Duitse fabrikant is nog steeds een van de meest populaire, tuner-vriendelijke line-ups aller tijden. Omdat BMW fans veeleisender waren na de release van het vroegere 3 Serie model, begrepen ze wat ze moesten doen om de prestaties van de E46 op te voeren, wat hem nog spannender en gedurfder maakt om te tunen.

De versies van de E46 gaan van de 120-pk 316i helemaal tot het 355-pk M3 CSL model. In supercharged toestand kan de E46 M3 550-pk produceren met standaard motorinwendige onderdelen, wat een indrukwekkende 217-pk meer is dan de standaard cijfers, terwijl de karakteristieke lineaire vermogenskromme van de S54 behouden blijft. Met tuning zal hij die cijfers waarschijnlijk verdubbelen en een van de beste worden om te tunen, samen met de Ford Mustang, als je vier-cijferige paardenkrachten wilt.

Uitgelicht: motorkap online kopen

Samenvattend is er een grote verscheidenheid aan auto’s om te tunen. Van de merken Ford tot BMW, er zijn er genoeg om uit te kiezen, afhankelijk van je voorkeur. Wil je iets goedkoops en leuks om mee te spelen, dan is de Nissan Silvia een prima keuze. Voor serieuzere verbeteringen aan al krachtige auto’s zijn de Ford Mustang en de BMW E46 3 Serie geweldige auto’s om te tunen voor ongelooflijke prestaties.